Verkenners

Algemeen

 

De verkenners is een groep jongens van 11 t/m 15 jaar. Wij draaien iedere vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Wij beginnen onze opkomst altijd met de opening. Dit is een vast ritueel. Alle verkenners stellen zich op in een carré (Dit is een halve cirkel). Hierna wordt een van de verkenners uitgekozen door de leiding om de verkennerswet op te lezen. Hierna kan het programma beginnen.

 

De verkenners zijn ingedeeld in patrouilles. De oudste en meest verantwoordelijke van de groep is de patrouilleleider (PL). Deze wordt bijgestaan door de assistent patrouilleleider (APL). Meestal bestaat een patrouille uit maximaal 7 personen. Tijdens de programma's wordt altijd in deze opstelling gedraaid. Ook tijdens het lopen van bijvoorbeeld een tocht.

 

De verkenners hebben altijd een programma waarbij verantwoordelijkheid, samenspel en grenzen verleggen een belangrijke rol speelt. Programma's die worden gedaan zijn bijvoorbeeld: pionieren, tocht lopen en kampvuur maken. Bij de verkenners wordt minimaal 1 keer per jaar een weekend georganiseerd met onze eigen groep, en 1 keer per jaar gaan wij een week op zomerkamp.

 

 

 

Leidingteam

 

Bram
Jordy
Nigel
Rens
Rob
Sander (teamleider) <sander@scoutingoudenbosch.nl>