Welpen-Meisjes

 

De doelgroep

De Welpen Meisjes zijn een gezellige groep meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar oud.

 

Opkomst tijden

De Welpen Meisjes draaien elke zaterdagochtend van 10:00 t/m 12:00 en samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. Lees meer over wat Scouting is.

 

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

 

Leiding

Bagheera - Benjamin (teamleader) 

Hathi - Lars (penningmeester)

Oe - Saskia (secretaris) 

Marala - Renske

Mor - Kim

Baloe - Suzan

 

Kamp

Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp: welpen gaan in de zomer 'bivakkerend op kamp'. Dit houdt in dat ze een week in een ander clubhuis slapen.

 

Meer weten ?

Je kunt ons altijd bereiken via welpen-meisjes@scoutingoudenbosch.nl

Of voor algemene informatie www.scouting.nl