Over Scouting Oudenbosch

Scouting Oudenbosch is een eigentijdse organisatie voor jeugd en jongeren vanaf vijf jaar. Wekelijks komen deze jongens en meisjes bijeen om uiteenlopende activiteiten te ondernemen. Elk jaar gaan ze op zomerkamp en daarnaast worden allerlei activiteiten georganiseerd waaraan ze kunnen deelnemen. Bij deze activiteiten staan het spelenderwijs verkennen en ontdekken centraal. Scouting is niet prestatiegericht; het samen-zijn en samen-doen is het belangrijkste. De activiteiten van Scouting Oudenbosch worden verzorgd door een groot vrijwilligersteam, bestaande uit leiding en ondersteunende personen. Scouting Oudenbosch telt ongeveer 150 leden en is aangesloten bij de landelijk vereniging Scouting Nederland.

Scouting Oudenbosch biedt een plezierige vrijetijdsbesteding aan jeugd en jongeren van vijf tot een jaar of vijfentwintig. Iedere week komen de jongens en meisjes van deze club bijeen om uiteenlopende activiteiten te ondernemen... een spannende speurtocht lopen, pizza's bakken op een kampvuur, abseilen of gewoon een partijtje voetballen. Elke week iets anders, elke week weer leuk!

Leden

Scouting Oudenbosch telt ongeveer 150 leden en is aangesloten bij de landelijk vereniging Scouting Nederland. Scouting Nederland is met circa 125.000 leden de grootste jeugd- en jongerenclub van Nederland.

Ervaring

Op deze website hopen we je een indruk te geven van wat Scouting Oudenbosch zoal doet. Maar het is nu eenmaal onmogelijk onder woorden te brengen hoe gaaf scouting is. Als je daar benieuwd naar bent, kom dan eens een keertje kijken. Je mag de eerste vier opkomsten gratis meedraaien. Wil je weten hoe je lid kunt worden, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Halderberge TV

Halderberge TV heeft ons bezocht en heeft een mooie reportage gemaakt over onze vereniging en de Time Challenge. U kunt hieronder het filmpje bekijken.